Tiszacsermely Önkormányzata

Már Cigándon is működik Kormányablak


Ha rátekintünk Borsod-Abaúj-Zemplén megye járási térképére, akkor megállapíthatjuk, hogy a megye legkeletibb járása a cigándi, amelynek területén 15 település található. Ami nem látszik a térképen, hogy a járásban 1 városi, 1 nagyközségi és 13 községi önkormányzat működik. A legutóbbi népszámlálás adatai szerint állandó népessége 17200, lakónépessége pedig 16 ezer fő. Az itt élők örömmel fogadták, hogy kezdeményezésük meghallgatásra került és járásuk időrendben tizenhatodikként felkerülhetett a megye térképére. A Cigándi Járásban az utóbbi 3 évben legalább egyszer létrejött egy államigazgatási szerv új szervezeti egysége:


  • 2013. év első napján a Járási Hivatal,

  • 2013. november 6-án a Katasztrófavédelmi Őrs,

  • 2014. január 1-jén a Járási Munkaügyi Kirendeltség.


A legújabb esemény: 2015. november 5. napján megnyílt a Cigándi Kormányablak, amely a Járási Hivatal székhelyének, okmányirodájának, valamint a hatósági és gyámügyi osztály egy részének elhelyezését biztosító épületben került kialakításra. Ez, a járás életében meghatározó és fontos fejlesztés, amelynek során a hivatal 241,54 m2 hasznos alapterületű „főépületének” közel 85 %-a lett átalakítva és felújítva. Ennek köszönhetően komfortos ügyfél-, ügyintézői tér, háttérirodák és kiszolgáló helyiségek jöttek létre. Megújult az épület berendezése és felszerelése, valamint a gépészeti, az elektromos és informatikai hálózata, továbbá a legkorszerűbb informatikai eszközállomány került telepítésre.


A Kormányablak 4 ügyintézői munkaállomással és 1 speciális fotófülkével, akadálymentes környezetben fogadja az ügyfeleit. Megállapítható, hogy mind az ügyféltér kialakítása, mind az ügyintézés személyi és tárgyi feltételei adottak ahhoz, hogy a 21. századhoz méltó környezetben intézhessék a polgárok az ügyeiket.


A 2011-ben megkezdett államreform célja a magyar államigazgatás átfogó korszerűsítése, a Jó Állam kialakítása, az emberközpontú és ügyfélbarát közigazgatás megteremtése. A kormányablakok, mint integrált ügyfélszolgálati irodák kialakításával, az egyablakos ügyintézési rendszer bevezetésével a Kormány azt kívánja elérni, hogy a közigazgatás által nyújtott szolgáltatásokat az állampolgárok a lehető legegyszerűbb módon érjék el, az ügyintézés menete egyszerű, gyors és hatékony legyen. A kormányablakok kialakításának további üzenete, hogy egy helyen, mindenki egyenlő eséllyel férhessen hozzá a közigazgatás szolgáltatásaihoz. Jelenleg az állampolgárok több mint 400 féle ügykört intézhetnek a második generációs (járási) kormányablakokban. Kormányablak honlapja: https://kormanyablak.hu/hu.


A Kormányablak létrehozásával egyidejűleg a Járási Hivatal épülete egy sikeres, Cigánd Város Önkormányzata által elnyert energetikai pályázatnak és megvalósult fejlesztésnek köszönhetően kívülről is megújult.


A Kormányablak átadó ünnepségen beszédet mondott Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja, Stumpf Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatalának vezetője és Oláh Krisztián, Cigánd város polgármestere.


A Cigándi Kormányablak címe: 3973 Cigánd, Fő u. 87.Nyitva tartás

NapIdő
Hétfő:7:00 – 17:00
Kedd:8:00 – 18:00
Szerda:8:00 – 18:00
Csütörtök:8:00 – 18:00
Péntek:8:00 – 18:00


Tiszacsermely


Önkormányzat


Támogatások

Elérhetőség

Tiszacsermely Önkormányzata

3972 Tiszacsermely, Rákóczi Ferenc u. 9.

Tel.: +3647 334-062

E-mail: tiszacsermely@gmail.comAz oldalon található tartalom Tiszacsermely Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign